İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla 13 Ocak'ta eş zamanlı olarak 17 ilde "Önderlik Komitesi'nde yer aldıkları" iddiasıyla düzenlenen ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, BDP MYK üyesi ve DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile birlikte 39 Kürt siyasetçinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin 2'nci iddianame de hazırlandı.

Toplam 34 Kürt siyasetçinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, ilk önce aralarında BDP İstanbul İl ve İlçe yöneticilerinin yer aldığı 17 Kürt siyasetçinin iddianamesi hazırlanmış ve ilk duruşmaları 27 Aralık 2012'de görülmüştü. İddianameleri hazırlanmayan 22 Kürt siyasetçi hakkındaki soruşturma da operasyonun üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra tamamlandı. Savcı tarafından hazırlanan iddianame Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile İstanbul Bölge 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede BDP Van eski Milletvekili ve BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, "bir numaralı şüpheli" olarak yer aldı. Kurtulan'ın "örgüt yöneticisi olmak" iddiasıyla yargılanması istenen iddianamede, Tuncer Bakırhan da "şüpheli" olarak yer aldı. Mahkeme, geçtiğimiz Pazartesi günü gönderilen iddianameyi incelemeye aldı. Mahkemenin iddianamenin kabulü veya reddi konusunda 15 günlük yasal süresi bulunuyor. (yuksekovahaber)