HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana, Abdullah Öcalan'ın mektubunu Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'ye iletmek için Erbil (Hewler)'e ulaştı.  Görüşmenin bugün gerçekleşmesi bekleniyor.

Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana, Öcalan’ın yazdığı mektubu Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’ye ulaştırmak için 10 Şubat günü gece geç saatlerde Hewler’e ulaştı.

Hükümet görevlileri tarafından İbrahim Xalil (Habur) sınır kapısından alınan Önder ve Zana, Selahaddin'e (Mesif) götürüldü.

Geceyi Selahaddin’de geçiren Önder ve Zana’nın bugün Barzani’yle görüşmesi ve Öcalan’ın mektubunu teslim etmesi bekleniyor. Görüşme saatine ve yerine ilişkin olarak şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Önder ve Zana’dan oluşan heyet Öcalan ile 25 Ocak günü görüşmüş ve İmralı adasından döndükten sonra Öcalan’ın Barzani’ye hitaben bir mektup yazdığı ve bu mektubun en kısa zamanda yerine ulaştırılacağını duyurmuşlardı. Barzani’nin Avrupa gezisinde olmasından ötürü, dönüşü beklenmişti. (ANF)