İşlerine geri dönmek talebiyle başlattıkları açlık grevinde 289 günü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine iade edilmesi için OHAL komisyonunu fax çekildi. Mithatpaşa PTT Şubesi’nde faxlarını gönderenlere HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Mithat Sancar da katıldı.

‘HÜKÜMETİN ÇABALARI HÜKÜMSÜZ KALMIŞTIR’

Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Nuriye ve Semih için Dayanışma Ankara Platformu üyeleri, komisyona yolladığı faksta “Sağlık durumları her geçen gün kötüye giden ve hayati risk altında olan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça’nın dosyalarının ivedilikle incelenmesi ve görevlerine iade edilmesini istiyorum” dedi.

İki eğitimciye destek için OHAL Komisyonu’na faks çeken HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder şunları söyledi:

“Nuriye ve Semih kardeşlerimizin tıpkı binlerce KHK mağduru gibi analarının ak sütü gibi helal olan haklarının iadesi için buradan faks gönderdik. Şu anda yüzün üzerinde faks çekildi. Yurdun dört bir yanından faks çekme işlemi devam ediyor. Her aşamasında takipçisi olacağız. Gelinen nokta göstermiştir ki hükümetin bu konudaki kriminalize etme çabaları hükümsüz kalmıştır. Bir an önce herhangi bir fiziksel zarar görmeden bu kardeşlerimizin diğer KHK mağdurları gibi sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz.”

GÜLMEN SOSYAL MEDYA HESABINDAN SESLENDİ

Akademisyen Nuriye Gülmen ise faks çekerek kendisine destek olmak isteyenlere, twitter hesabından yayındığı video ile seslendi: “Bu sabah kalktınız. Kahvaltı sofranızı hazırladınız, çocuklarınızı uyandırdınız, işinize gittiniz, arkadaşlarınızla mesajlaştınız, peki ya Nuriye ve Semih için faks çektiniz mi? Çekmediyseniz çekebilirsiniz.”

Kaynak: Gazete Duvar