Önder Aytaç, Suriye'yle ilgili internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Aytaç'ın, daha önce yaptığı bir televizyon programında "haberi olduğu intibası" uyandırdığı iddiasıyla Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Eski bir emniyet mensubu olan Önder Aytaç Samanyolu ekranlarında 26.03.2014 tarihinde yayınlanan canlı yayın programında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapmaya hazırlandığını iddia etmişti.

BARANSU'DAN 'GÖZALTINDA' İDDİASINA YANIT

Türkiye gazetesinin Anadolu Ajansı'na dayandırdığı habere göre; Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı kaydedildi. Ancak Mehmet Baransu, twitter hesabı üzerinden gözaltında olmadığını duyurdu. Baransu kendisini kimsenin ifadeye davet etmediğini de belirtti ve "Bir yarım saat müsade hırsızlar. Çocukları annelerine bırakayım. Gözaltı kararı için gelecekseniz, çocuklardan sonra gelin. görmesinler." diye yazdı.

"EMRE USLU KAÇTI" İDDİASI

Türkiye gazetesindeki haberde ayrıca; hakkında yakalama kararı bulunan bir diğer gazetecinin Emre Uslu olduğu öne sürüldü. Uslu'nun şu anda Brüksel'de olduğu için gözaltına alınamadığı iddia edildi.

Emre Uslu, gözaltılardan yaklaşık bir hafta önce Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmişti. Sosyal medyada hakkındaki "operasyondan kaçtığı" iddialara "Seçimler için geri döneceğim" şeklinde karşılık vermişti.