Paris’te üç Kürt kadını öldürmek suçundan tutuklu bulunan Ömer Güney’in, avukatına, “Vuran kişilerle ilgili elimde büyük deliller var, katliamı yapan kişiyi biliyorum“ dediği iddia edildi. Ancak madem vuran kişileri biliyordu, neden bu zamana kadar açıklamadı, ya da polis ve savcıya bilgi vermedi soruları yanıtsız. Ömer Güney'in MİT'e çalıştığı ve birçok kez Ankara'ya gelip gittiği iddiaları ortaya atımıştı.

Fransa’nın başkenti Paris’te, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i öldürdüğü iddia edilen Ömer Güney halen tutuklu bulunuyor.

Vatan’dan Kenan Butakın’ın haberine göre Ömer Güney’in amcası Ahmet Güney, yeğeninin Fransa adli makamlarının atadığı avukatına cinayeti işlemediğini, elinde ise vuran kişilerle ilgili büyük deliller olduğunu söylediğini aktardı:

“Biz Ömer’in suçlu olduğuna inanmıyoruz. Olaydan sonra çekilmiş bazı görüntüleri ortaya çıktı. Cinayetler işlendikten sonra binanın önünde olay sonrasını arkadaşıyla izlediği video bu. Kendi kaldığı evinden çıkarak olay yerine gidiyor. Orada bir arkadaşına ‘nasıl olur ben daha 2 saat önce buradaydım’ diyor. Ömer zaten olaydan 1 hafta sonra nasıl yardımcı olabilirim diye kendisi gidiyor polise. Bakıyorlar görüntülerdeki en son çıkan o ve hemen gözaltına alıyorlar. Kendisi suçu kabul etmiyor zaten. Vuran kişiler için de avukatına ‘Elimde büyük deliller var, katliamı yapan kişiyi biliyorum’ demiş. Ama bu konuda ne yapıldı bilmiyoruz.”

AVUKATA GÜVEN YOK

Ömer Güney’in iddiasına rağmen hala tutuklu bulunması ve faillerin yakalanmaması aileyi rahatsız ediyor. Aile, bu ifadelere rağmen Güney’in tutuklu bulunmasında ise suçu avukatta buluyor.

Fransa adli makamlarının atadığı avukatın, Ömer’i yeteri kadar savunmadığına inanan aile yeni avukat arayışına girdi. Avukatlarla görüşmelerde 30-40 bin Euro ücret istenmesi üzerine, aile gerekli kaynağı bulmak için restoranlarını satılığa çıkardı. Baba İsmet Güney, internet yolu ile Saint Denis’te bulunan restaurantları ile ilgili bir satılık ilanı verdi.


İŞTE GÜNEY AİLESİNİN KEBAPÇISI

Güney ailesi, Paris’e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Saint Denis şehrinde bulunan restaurantları için Fransa’da bir ilan sitesine verdikleri ilanda, işletmelerinin 5 yıldan bu yana çok sadık müşterileri ile bir aile işletmesi olduğunu belirtiyor. Restoranlarında ızgara ve kebap yapıldığını kaydeden aile, Saint Denis merkezindeki işletmelerini 150 bin Euro’ya devredeceğini açıklıyor. İlanda, restaurantın kirasının ise 950 euro olduğu belirtiliyor. Vatan’ın fotoğrafını bulduğu restoranın, suikastlardan sonra kapatıldığı öne sürüldü.

AİLENİN SESSİZ BEKLEYİŞİ

Amca Zekai Güney ise, ailenin, çocukları Ömer Güney’in suçsuz olduğuna inandıklarını aktararak, “Ömer’in ailesi susuyor, açıklama yapmıyor. Çünkü ön planda olmak istemiyorlar. Ömer’in suçsuz olduğuna inanıyorlar. Bu sürecin sonunda ise hayata kaldıkları yerden devam etmek için susmayı tercih ediyorlar. Biz de onlardan aldığımız bilgileri sizinle paylaşıyoruz” dedi.