AKP MKYK toplantısının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenliyor.

Seçim kampanyası ve mitinglerin ne zaman başlayacağı sorulan Ömer Çelik, ” Cumhurbaşkanımız sahaya inmiş durumda. Adayları açıklarken kamuoyuna mesajlar veriyor. Bu hafta sonu da bazı illere gidecek ve adayları açıklayacak. MKYK’da görevlendirmeyle birlikte hangi genel başkan yardımcımızın, hangi ile gideceği tespit ediliyor” dedi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre seçim manifestosunun ay sonunda açıklanacağını söyleyen Çelik, “Manifesto açıklamamızı 31 Ocak Perşembe günü Ankara’da yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız çok güçlü bir manifesto açıklayacak” diye konuştu.

MHP ile ortak miting yapılıp yapılmayacağı sorusu yöneltilen Çelik, “Ortak mitinge olumlu bakıyoruz. Cumhur İttifakı’nın mesajlarının çok güçlü şekilde verileceğini düşünüyoruz. Takdir genel başkanlarındır” ifadelerini kullandı.

CHP’nin futbol kulüplerinin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili plana yönelik eleştirilerine yanıt veren Ömer Çelik, “Siyaset alanında CHP’nin kavga edeceği alanlar tükenmişti. En son futbolu buldular. Futbolla kavga etmek hayatla kavga etmektir. Ziraat Bankası futbol kulüplerinin borçlarını silmiyor, yeniden yapılandırıyor” dedi.

“Enflasyon rakamlarıyla oynanıyor” iddiasını eleştiren Çelik, “TÜİK, uluslararası kuruluşlara akredite bir kuruluştur ve hepsinin güvenini kazanmış saygın bir kuruluştur. Dolayısıyla TÜİK’in yaptığı işlerde, kullandığı metotlarda bir sapma ve gerileme yoktur. Bu hesaplama uluslararası hesaplamalara göre yapılıyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fazıl Say’ın konserine katılıp katılmayacağı sorulan Çelik, “Cumhurbaşkanımız konsere katılmak istiyor. O tarihle ilgili çok önemli bir gündem önümüze gelmezse Cumhurbaşkanımız bu davete olumlu yanıt vermeyi düşünüyor” yanıtını verdi.