Nusaybin-Kamışlı (Qamişlo) arasındaki sınır hattında örülen "utanç duvarı"nın inşaatını protesto etmek amacıyla ölüm orucuna başlayan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, alana gelen ambulansta bulunan doktorlar tarafından kontrolden geçirildi. Doktorlar, Gökhan’ın tansiyonunun düştüğünü ve durumunun iyi olmadığını söylerken, Gökhan ise eylemine devam ediyor.

Bugün Ayşe Gökkan'a destek vermek isteyen yüzlerce kişiye polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etmişti. Akşam saatlerinde müdahaleye maruz kalan kitle tekrar Ayşe Gökhan'ın kaldığı mayınlı alana gelerek kendisine destek verdi.

Çok sayıda polis ise akşam saatlerinde Gökhan'ın bulunduğu mayınlı alana gelip mayın taraması yaparak alana ve sokaklara şeritler bıraktı.

Kitle ile birlikte alana gelen BDP Mardin il Eş Başkanı Reşat Yılmaz ve BDP Nusaybin ilçe Başkanı Abdulbahri Eren'de burada kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Reşat Yılmaz, polis müdahalesini kınayarak, “Halkımız bu provokasyonlara gelmemelidir. Nusaybin ve Qamişlo halkına yapılan saldırı tüm Kürdistan'a yapılmıştır. Ayrıca şuana kadar gerçekleştirdiğimiz nöbet eyleminde yarın itibariyle BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın da katılımıyla eylem başlatacağız” diye konuştu.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Açıklamanın ardından alana gelen ambulans Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan’ı sağlık kontrolünden geçirdi. Doktorlar sağlık kontrolünden geçen Gökhan’ın tansiyonunun düştüğünü ve durumunun iyi olmadığını söyledi. Sağlık kontrolünün ardından Gökhan yeniden mayınlı alana giderek ölüm orucu eylemine devam etti. (ANF)