Yargıtay, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün öldürülmesine ilişkin açılan davada Şerif Mesutoğlu hakkında verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası ile Fikret Deniz hakkında verilen 5 yıl hapis cezasını onadı. 

Yargıtay 16’ncı Ceza İdaresi, Mardin'in Derik Belediyesi'ne kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün makamına konulan bombayla öldürülmesine ilişkin Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen hapis cezası kararını onadı.

Yargıtay, sanık Şerif Mesutoğlu'nun, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek", "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek" ve "Patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından aldığı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 28 yıl hapis cezasını onadı. Yargıtay, ayrıca sanıklardan Fikret Deniz hakkında, "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan verilen 5 yıllık hapis cezasını da onadı.

Yargıtay, sanıklar Abdulkadir Deniz, Ahmet Deniz, Fikret Deniz, Hüseyin İzci, Mehmet Ali Yazıl ile Saime Ateş Mesutoğlu hakkında, "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak ve bomba kullanarak öldürme" iddialarıyla verilen beraat kararlarını da "yerinde" buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı