19 Aralık cezaevleri katliamında "isyan çıkarmak" "devlet malına zarar vermek ve adam öldümek" iddiasıyla haklarında dava açılan tutuklu ve hükümlülerin duruşmasına devam edildi.

İSTANBUL- İstanbul Ümraniye Cezaevi'nde 19 Aralık katliamı sırasında meydana gelen olaylarla 399 tuuklu ve hükümlü hakkında açılan davanın duruşmasına Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada tutuklu Ümit İlter ve İnan Gök ifade verdi. İlter ve İGök verdikleri ifadede 19 Aralık'ın nedenlerine dikkat çekerek, katiamın asıl nedeninin siyasi tutukluların devrimci düşüncelerden uzaklaştırılması olduğunu söylediler.

Ali Suat Ertosun'un basına "amacımız düşünceleri yok etmektir" şeklindeki açıklamalar yaptığına vurgu yapan tutuklular, "Bu ülkedeki sosyalizm düşüncesi katliamlarla yok edilmek istendi. Ancak başarılamadı" dediler ve cezaevlerine dönük bu operasyonların bir devlet katliamı olduğunu belirtti.

ÖNÜMÜZDEKİ DURUŞMA KARAR DURUŞMASI

İnan Gök yazılı savunma yapmak için ek süre istedi. Bunun üzerine duruşma 15 Haziran 2011 tarihine ertelendi.

15 Haziran'da görülecek duruşmanın karar duruşması olacağını beklediklerini söyleyen Av. Bartın Timtik, "Haklarında dava açılan tutukluların dava konusu suçları işlediklerine dair hiçbir kanıt yok. Bu nedenle isyan ettikleri gerekçesiyle yapılan yargılamanın zaman aşımına uğrayarak düşeceğini düşünüyoruz. İki askerin ölümüyle ilgili olarak ise askerlerin silahından çıkan kurşunla öldüklerinin tespit edilmesinden kaynaklı olarak 'adam öldürmek' suçundan açılan davadan beraat etmelerini bekliyoruz" dedi.

ETHA