Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından dört ay önce başlayan İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali”ye yönelik tehdit telefonlarının izlenmesi sonucunda ortaya çıkarılan suikast timi ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Emniyet yetkilileri Kocaeli, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon düzenleyerek 3′ü kadın 14 kişiyi gözaltına aldı. Bu 14 kişinin çeşitli tarihlerde kilise toplantılarına katıldığı ikisinin ise vaftiz olarak kilise üyeliğine alındığı ortaya çıktı. 14 kişilik çetenin önceki 5 suikast timinden farklı kişiler olduğu da gelen bilgiler arasında.

Sat7Türk’ten Seyfi Genç’in haberine göre, çete üyesi bir çiftin Emre Karaali’nin evine de sızdığı, Emre Karaali’nin çocuklarına bakıcılık yaptığı öğrenildi. Çocuklarla evde yalnız kalan çete üyelerinin kişisel bilgileri ve kilise ile ilgili evrakların da kopyasını aldığı ortaya çıktı.

Özgür Kocaeli’den İlker Akşit'in yazdığına göre, şüpheliler oldukça profesyonel çalıştı, Pastör hakkında kişisel bilgiler topladılar, evin krokilerini hazırladılar. Akşit şöyle yazdı:

“Emre Karaali, Kocaeli Terörle Mücadele Şubesi’nde tam 4 saat ifade verdikten sonra bir hayli yorgun görünüyordu. Bir taraftan da Kültürlerarası Kaynaşma Günleri’nin hazırlığını yapıyordu.

Size suikast hazırlığında olan adamları tanıyor musunuz diye sordum. “Bu adamların 6 tanesi, belirli aralıklarla kilisemize gelip gidiyordu, ayinlerimize katılıyordu. Yani bir kısmını tanıyorum” dedi.

Peki, hiç şüphelenmediniz mi dedim. Şöyle devam etti; “Buraya gelen bazı insanların niyetinin Hıristiyanlığı öğrenmek olmadığını anlayabiliyorsunuz. Ben de bu insanların bazılarından şüphelenmiştim. Ama böyle organize bir şey olduğunu aklımın ucuna bile getirmedim”

Ne kadar organize olduklarını ise şu sözlerle anlattı; “Söz konusu kişiler, buraya geldikleri her günün notunu bile tutmuşlar. Ayinlerle ilgili notlar almışlar. Bütün detayları günlüklerine yazmışlar”.

Son olarak da şunları ekledi: “Biz illegal bir örgüt değiliz. Kapımız herkese açık. Ve biz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız. Neye inanırsak inanalım, bu ülkenin bir parçasıyız. Bizim tarihimiz, inancımızdan dolayı öldürülen insanlarla dolu. Hıristiyan olmaktan gurur duyuyorum”