Okmeydanı’nda hayatını kaybeden Uğur Kurt’un vurulmasını protesto etmek için toplananlar ile polis arasındaki olaylarda 9 kişi yaralandı

Okmeydanı’nda bu gece devam eden olaylarda, 7′si polis 9 kişi yaralandı. Yaralılardan bir kişinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Mithatpaşa Caddesi’nde bekleyişini sürdüren grup, burada müdahalede bulunan Çevik Kuvvet polislerine zaman zaman taş ve şişe attı. Polis ekipleri de TOMA ile tazyikli su sıkarak ve biber gazı attı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, göstericiler, polis ekiplerinin bekleyişini sürdürdüğü Piyalepaşa ile Mithatpaşa caddelerinin birleştiği noktaya patlayıcı madde attı. Patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 polis memuru ile 2 vatandaş yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Gözünden yaralanan Akan Yücel isimli vatandaşın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Patlayıcının türü hakkında bir açıklama yapılmazken, incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Bu arada, Mithatpaşa Caddesi’nde bekleyen göstericiler, polis ekiplerine taş ve havai fişek atmayı sürdürüyor. Polis ekipleri de biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ediyor.

Durumu ağır olan yaralı kişinin gözünden yara aldığı belirtiliyor.