Okmeydanı’nda Halk Cephesi’nin çağrısıyla Anadolu Parkı’nda Hasan Ferit Gedik için Adalet nöbeti tutmak üzere bir araya gelenlerle polis arasında çatışma çıktı.

Okmeydanı’nda polis mahalleye giriş ve çıkışları kapattı. Sağlık ocağının önünde kalp krizi geçiren bir vatandaş için çağrılan ambulans mahalleye giremedi. Kriz geçiren vatandaş yaşamını yitirdi.

Okmeydanı'nda akşam saatlerinde Mahmut Şevket Mahallesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde yolu kapatarak gün boyu yaşanan polis ablukasını protesto etti.

Yola molotof kokteyli atan grup üyelerine polis zırhlı araçlarla müdahale etti. Eylemciler ara sokaklara kaçtı. Ancak bu kez de sokak üzerinde barikat kuran yüzleri maskeli grup, polise havai fişek ve molotof kokteyli attı.

Polis de grubu dağıtmak için gaz bombası ve plastik mermi kullandı. Atılan gazdan mahalle halkı ve çocuklar da etkilendi.

Sendika.org'da yer alan habere göre; Okmeydanı’nda polisin mahalleye giriş ve çıkışları kapatması ölüme neden oldu. Bu sırada polisin sağlık ocağının önünde kalp krizi geçiren bir vatandaş için çağrılan ambulansın mahalleye girmesini engellemesi üzerine vaktinde müdahale edilemeyen kişi yaşamını yitirdi.