HDP Eş Genal Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesinin ardından gözaltına alınan HDP İstanbul İl Yöneticisi Avukat Levent Pişkin ve HDP PM Üyesi Avukat Cahit Kırkazak’ın da içinde olduğu 9 HDP’linin savcılık işlemleri tamamlandı. Pişkin ve Kırkazak serbest bırakılırken, 7 HDP’li tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşme sonrası gözaltına alınan Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Levent Pişkin ve 7 Kasım’da Bursa’da gözaltında alınan 8 HDP’li Savcılık İfadeleri için Bursa Adliyesi’ne getirildiler. Bursa Adliyesi’ne çıkartılan HDP İstanbul İl Yöneticisi Levent Pişkin ve HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi avukat Cahit Kırkazak “adli kontrol” kararıyla serbest bırakılırken, 7 HDP’li ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU? 

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlığını üstlenen Pişkin, 14 Kasım sabaha karşı saat 5.00’da İstanbul’da evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınmadan önce Takvim, Sabah, Ulusal Kanal gibi yerlerde yayınlanan bir haberde, Pişkin'in Demirtaş'ın mesajlarını propaganda için kullanılması için Almanya'da bir dergiye vereceği iddia edilmişti. 

Avukat Pişkin, hakkındaki soruşturma Bursa’da başlatıldığı için dün Bursa’ya götürülmüştü.

LEVENT PİŞKİN KİMDİR?

Avukat ve LGBTİ aktivisti. Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il yöneticisi. Hafıza Merkezi'nde çalışıyor. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü'nde (ATA) yüksek lisans yapıyor.