Ankara’da Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği noktada, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçileri ile akademisyenlerle dayanışmak ve OHAL’i protesto etmek amacıyla gerçekleştirilmek istenen “OHAL uzatmalarına karşı gol atıyoruz” etkinliğine polis tarafından izin verilmedi.

KHK’ler ile yaşanan ihraçları protesto etmek amacı ile Konur Sokak’ta Mülkiyeliler Birliği önünde bir araya gelen ve üzerine “OHAL” yazısı asılan minyatür kale kuran tiyatrocuların etkinliğine, alanda bulunan polisler ‘etkinlik için izin alınmadığı’ gerekçesi ile engel oldu.

Minyatür kale üzerinde asılı bulunan “OHAL” yazısının bir polis tarafından sökülmesi üzerine, Yüksel Caddesi’nde ihraçlara karşı direnen öğretmen Acun Karadağ’ın, “OHAL kaldırıldı” sözleri alanda bulunanlar arasında gülüşmelere yol açtı.

‘SANAT YAPARKEN POLİTİZMDEN KAÇMALIYIZ’

Tiyatro oyuncularının tüm çabalarına rağmen polisin izin vermeyeceklerini belirtmesi üzerine, tiyatrocular alandan ayrıldı.

Etkinliği düzenleyen tiyatroculardan Eylül Kuzgunbay, polisin tavrına şaşırmadıklarını belirterek şunları kaydetti:

Daha önce Mart ayında da bir performans sahnelemiştik. Az önce de Sakarya Caddesi’nde bir canlı heykel etkinliği düzenlendi. Bugün burada yaptığımız çalışma da bunlardan farklı değildi. Bizler sanat yaparken politizmden kaçamayacağımızı biliyoruz ve buradan da devam edeceğimizi söylüyoruz.

(Gazete Karınca)