KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, 261 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın başvurularının derhal öne alınması için OHAL Komisyonu’na çağrı yaptı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB), açlık grevinin 261’inci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya dair ortak basın toplantısı düzenledi. TTB Merkez Konsey binasında yapılan toplantıya, TTB İkinci Başkanı Sinan Adıyaman, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ile DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün katıldı. 
 
Toplantıda konuşan KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, “OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu her ikisinin başvurularını bir an önce ele alıp işlerine geri dönmelerini sağlamalıdır. Bu karar bekletilmeksizin açıklanmalıdır” dedi.
 
‘YÜZ BİNİN ÜZERİNDE İNSAN GELECEĞİNDEN EDİLDİ’

 
Darbe girişimi ile birlikte 100 binin üzerinde insanın işinden, geleceğinden edildiğini söyleyen Bozgeyik, “Nuriye ve Semih ölmek değil, işlerine geri dönmeyi istiyor. İşlerine geri döndükleri andan itibaren açlık grevini sonlandıracaklarını defalarca açıkladılar. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumlarının hayati tehlike arz ettiği böylesi bir süreçte hiç kimsenin hukuksuz politikalarda ısrar etme hakkı ve yetkisi olamaz” diye konuştu.

Gülmen ile Özakça’nın aylarca gözaltına alınmasından sonuç alınamadığı için tutuklandıklarını kaydeden Bozgeyik, her iki eğitimciye zorla müdahalenin koşullarının hazırlandığını belirtti. Bozgeyik şöyle devam etti: “Ankara Valiliği, Yüksel Caddesi’nde kurduğu mobil karakol yetmezmiş gibi tüm şehirde aylarca süren ve devam eden gösteri ve toplantı yasağı ilan etti. Çünkü uzamış açlık durumunda ortaya çıkan doku yıkımı gün geçtikçe derinleşmekte ve açlık grevini bırakmaları durumunda organları ve vücut dokularının eski haline kavuşması imkansız hale gelmektedir. İşlerine geri dönmeleri bu nedenle yaşamsal önem taşımaktadır.”
 
‘OHAL KALDIRILMALI KHK’LER İPTAL EDİLMELİ’
 
Bozgeyik, son olarak Gülmen’in 27 Kasım günü yapılacak olan duruşmada serbest bırakılmasını talep ederek, “OHAL kaldırılmalıdır. KHK’ler iptal edilmeli, Anayasa ve yasalara uygun bir süreç başlatılmalıdır. Bir kez daha buradan çağrıda bulunuyoruz; kritik bir aşamadayız, haksız hukuksuz ihraç edilen Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve hukuksuzca ihraç edilen tüm emekçiler kamu görevlerine iade edilmelidir.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı