TEKE TEK'e katılan, dört yıl önce bugün öldürülen Hrant Dink'in avukatı, "Ogün Samast yakalanmadan bir buçuk saat önce, jandarma zanlının nasıl bir silahla yakalandığı hakkında bir rapor düzenledi. Bu belge bile neyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Bu belgeyi düzenleyenler hala yargılanmamıştır" dedi.

Fatih Altaylı'nın konuğu olan Dink ailesinin avukatı Kemal Aytaç, Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ve Gümüşhane Baro Başkanı Ali Haydar Dereli, CMK'nın 102. maddesinin getirdiklerini ve Türkiye'nin yargı tarihine damgasını vuran olaylı davaları ve tartışmalı tahliyeleri masaya yatırdı.

Bugün 4'üncü ölüm yıl dönümü olan Hrant Dink'in katledilişi ve ardından gelişen süreç ile ilgili sitemlerini dile getiren avukat Kemal Aytaç, "Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de katledildi. Yarın 4'üncü yılını doldurmuş olacak. Ogün Samast Samsun'da silahla ele geçirildi. Ölü muayene tutanağında da bulundum. Önemli olan şu; jandarma bir rapor düzenliyor. Bu rapor ayın 20'sinde Ogün Samast yakalanmadan bir buçuk saat önce düzenleniyor. 'Olayda kullanılan silahın temini için 500 TL para gönderildiği ve el yapımı silahın temin edildiği' yönünde bir kayıt düşülüyor. Ancak bu kayıt düşülürken, Ogün Samast daha yakalanmamış ve ortada yok. Bu belge bile aslında neyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Bu belgeleri düzenleyenler, onların yöneticileri, hiçbiri bugün yargılanmamıştır. İşin daha da enteresan yanı, bilgi formu şöyle düzenleniyor; 'Hrant Dink'in son dönemlerde Türkiye aleyhine yapmış olduğu konuşmalara tepki olarak' ifadesiyle... Aynı jandarma, aynı polis, cinayetten sonra da Türk bayrağı önünde Ogün Samast ile poz vererek fotoğraf çektiriyor. Bu cinayete izin verenler, yol verenlerle ilgili bir yargılama konusunda sıfırız" dedi.

HABERTÜRK