Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın, cinayetle ilgili ilk kez, bugüne kadar ismi geçmeyen üçüncü bir kişiden bahsettiği öğrenildi.

yenisafak.com.tr'de yer alan Cihat Arpacık'ın haberine göre etkili bir makamda olduğu öğrenilen ve bu güne kadar soruşturmada hiç ismi geçmeyen 3. şahsa yönelik inceleme başlatıldı. Bu şahsın cinayetin her aşamasında yoğun dahli olduğu belirtiliyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastında bazı kamu görevlilerinin ihmali bulunduğu yönelik başlatılan soruşturma kapsamında “tanık” sıfatıyla ifadesi alınan Ogün Samast, açıklayacağım dediği “cinayetteki 3. şahsı” savcıya deşifre etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosu’nda görevli savcı Yusuf Hakkı Doğan’a bugün 3 saat ifade veren Samast, daha önce “kim olduğunu açıklayacağım” dediği ve cinayetin her aşamasında yoğun etkisi bulunan üçüncü şahsın kimliğini savcıya verdi. Adli kaynaklar, Samast’ın ifadelerinin araştırılmasının ardından soruşturmanın yeni bir boyut kazanabileceğini bildiriyor. Söz konusu üçüncü şahsın isminin bu güne kadar Dink suikastında hiç yer almadığı da öğrenildi.