Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Naif Keleş, Lice Kaymakamlığı’na, “park ve bahçe alanlarının denetlenmesi ve şahısları uyarmak” için 22 öğretmenin görev alacağı görevlendirme yazısı gönderdi.

Müdür Keleş’in Kaymakamlığa gönderdiği yazıda, 9-19 Haziran tarihleri arasında, 22 öğretmenin 08.00-17.00 saatlerin “denetimle” görevlendirilme bilgisi yer aldı.

Söz konusu görevlendirme yazısı Lice Kaymakamı Cevdet Bakkal tarafından onaylandı.

EĞİTİM SEN İTİRAZ ETTİ

Söz konusu listenin yayınlanmasının ardından Eğitim Sen Diyarbakır yöneticileri, Lice’ye giderek Lice Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Kaymakamı ile görüştü.

Öğretmenlerin görev tanımında olmayan bir uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyleyen Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Sedrettin Kaya, bu görevlendirmenin yasal olmadığını ve öğretmenlerin görev tanımına uymadığını kaydetti.

Eğitimcilerin, küçük ilçelerde, park ve bahçelerde görevlendirmesi olumsuzluklara neden olacağını söyleyen Kaya, görüşmelerin sonuç verdiğini belirtti.

İLÇE KAYMAKAMI GÖREVLENDİRMEYİ İPTAL ETTİ

Kaya, hem ilçe Kaymakamı Cevdet Bakkal hem de Lice Milli Eğitim Müdürü Naif Keleş ile görüşmelerinin ardından, 22 öğretmenin “park ve bahçelerde” görevlendirilmesi kararının iptal edildiğini belirterek, bundan sonraki süreçte öğretmenlerin görevi ile bağdaşmayan görevlendirmelerin yapılmayacağını söyledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı