İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, AKP Ödemiş İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği etkinliğe öğretmenlerin katılımını zorunlu tuttu, etkinlik girişinde yoklama alındı.

AKP Ödemiş İlçe Başkanlığı'nın, AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve AKP Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir'in katılımıyla düzenlediği "15 Temmuz Destanı" paneline katılım Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından zorunlu hale getirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel imzasıyla okullara gönderilen duyuru şu şekilde:




Saat 14.00'da gerçekleştirilen panelde milli eğitim görevlileri ve AKP'liler yoklama aldı.

Panelde konuşma yapan AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın açıklaması şu şekilde:

“Biz o akşam Çankaya’da Başbakanlık’ta toplandık. İspanya’da basının gücüyle demokrasinin kurtarıldığını bizim de meclisi açık tutup basın yoluyla halka ulaşmamız gerektiğini söyledim. Tanksa tank, topsa top deyip Başbakanlık’tan Meclis’e doğru yola çıktık. Tunalı’da bir trafik polisini yolun ortasına çektiği Doblo tipi aracıyla gördük. Soylu, gidip ne yaptığını sorduğunda tankları beklediğini söyledi.

Soylu, ‘Bu araçla mı tankları durduracaksın’ dediğinde polisin söylediklerini hiç unutmuyorum. Bize ‘Tanklar hele bir gelsin kim güçlü o vakit görürüz’ demişti. Biz bu gazla tankları atlatıp ara sokaklardan meclise ulaştık. Meclis’i toplantıya soktuk. A Haber geldi, canlı yayın başladı.

25 AK Partili milletvekili idik, sonradan CHP’li ve MHP’li vekil arkadaşlarımız da geldi. Haklarını teslim edelim. İspanya’da erken baskı yapan gazetenin demokrasiyi nasıl kurtardığını biliyordum. Biz konuşmalar yapmaya başlayınca meclisi bombalamaya karar vermişler.

(Kaynak: Birgün)