Ankara'daki katliam anında eşine sarılmış olarak çekilen bir fotoğrafla simge haline gelen öğretmen İzzettin Çevik, aynı saldırıda hayatını kaybeden kızını ve kardeşini son yolculuğa uğurladı.

Ankara'da emek örgütleri ve siyasal partilerin düzenlediği barış mitingine yönelik bombalı katliam saldırısında hayatını kaybedenler toprağa veriliyor.

Saldırıda hayatını kaybedenler arasında yer alan üniversite öğrencisi Başak Sidar Çevik ile halası Nurgül Çevik için de Şanlıurfa'da cenaze töreni düzenlendi.
Cenazelerin getirilişi sırasında yakınları ağıtlar yaktı. Başak'ın tabutunun üzerine gelinlik konulduğu görüldü.

Radikal'de yer alan habere göre Sidar Çevik'in, katliam anında kanlar için kalan ve yine kanlar içindeki eşine sarıldığı an objektiflere yansıyarak bu saldırının simge görüntülerinden biri haline gelen babası İzzettin Çevik de cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamadı.

Hala ve yeğeninin cenazeleri, namazın ardından Küçüksergen Mezarlığı'nda yan yana defnedildi.

Kardeşi ve kızını kaybeden ve eşine sarıldığı fotoğrafı ile hafızalara kazınan emekli öğretmen İzzettin Çevik'i de yakınları teselli etmeye çalıştı.

Ayakta durmakta güçlük çeken ve patlamadan dolayı geçici işitme problemi yaşadığı öğrenilen İzzettin Çevik, gazetecilerin görüşme talebini de kabul etmedi.