Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde açlık grevlerine destek vermek isteyen öğrencilerin yaptığı yürüyüşe polis müdahale etti. 100'e yakın öğrenci gözaltına alındı.

Üniversite kampusünde yürüyüş yapmak isteyen öğrencileri önce Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) engellemek istedi. Yürüyüşün ÖGB'ler tarafından engellenmesi nedeniyle arbede çıktı. Daha sonra ÖGB'ler öğrencilere saldırdı ve olaylar çıktı.  

EVLERE DE BASKIN YAPILDI

Çıkan olayların büyümesi üzerine kampüs dışında bekleyen yüzlerce çevik kuvvet polisi panzerler eşliğinde üniversiteye girerek öğrencilere müdahale etti. Polisin müdahalesine taşla karşılık veren bazı öğrenciler tel örgülerden atlayarak kampusün yanında bulunan çamlık alana kaçarken, öğrencilerin bir bölümü de Çamkent Sitesi içindeki ara sokaklara kaçtı.

Kampüs içinde ve çevresinde öğrencileri kovalayan polis, yürüyüşe katıldıkları ileri sürülen 100’e yakın öğrenciyi ellerinden kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Öğrencilerin kaldıkları evlere de baskın yapan polis, bu evlerde kalan öğrencileri de gözaltına aldı. Ev baskınlarının devam ettiği bildirilirken, ilerleyen saatlerde gözaltı sayısının artacağı tahmin ediliyor.

100'E YAKIN ÖĞRENCİ KELEPÇELENEREK GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili açıklama yapan Denizli 78'liler Girişimi sözcüsü Nebi Epçi, öğrencilerin açlık grevlerine dikkat çekmek için üniversite içerisinde yapmak istediği demokratik ve barışçıl yürüyüşe, polis ve üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin saldırdığını belirtirken, çıkan olaylarda yüze yakın öğrencinin ellerinden kelepçelenerek gözaltına alındığını söyledi.

Epçi, polisin eyleme katıldıkları ileri sürülen öğrencilerin evlerine baskın yaptığını, bu baskınlarda da çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığını ifade etti

Öğrencilerin ise, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için akşam saatlerinde Denizli Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacağı belirtildi. (anf)