Siirt Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyesi olduğu dönemde katıldığı protestolar nedeniyle hapis cezası alan ve yurtdışına çıkan Barış Ataman yanmış halde ölü bulundu. Olayın intihar mı cinayet mi olduğu henüz bilinmiyor.

İlköğretim öğrencilerine toplu tecavüz olayını protesto ettiği için 10 ay, polise “İmamın ordusu” dediği için de 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası alan Barış Ataman, iltica ettiği Fransa’da şiddetli bir şekilde yanmış halde ölü bulundu. Savcılık olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğunu araştırıyor.

Öğrenci Kolektifleri üyesi olan Ataman, 2010-2012 arasında Mersin ve Siirt’te birçok kez gözaltı, soruşturma ve mahkumiyetlere konu oldu.

İNTİHAR ŞÜPHESİ

ANF’nin haberine göre, Ataman, 13 Mayıs akşamı saat 21.00 sıralarında Lyon’un 7′inci semtinde Rhone havuzunun şantiyesinde itfaiyeciler tarafından yanmış halde bulundu. Eduard-Herriot hastanesine kaldırılan Ataman, aynı gece yaşam mücadelesini kaybetti. Ataman’ın vücudundaki yanıkların nedeni araştırılıyor. Arkadaşları Ataman'ın son zamanlarda yoğun bir umutsuzluk yaşadığını ve babasından gelip kendisini götürmesini istediğini anlattı.

TAKİP EDİLİYORUM BENİ GÖTÜR

Babası, oğlunun ısrarlarının ardından Fransa’ya gitmek için 15 Mayıs’a bilet aldı, ancak daha yola çıkmadan oğlunun ölüm haberi ulaştı.

En son 19.30 sıralarında babasını ararken annesiyle konuşan Ataman’ın, bu kez annesine “babasının gelip onu almasını” istediği belirtiliyor.

ZİFT DÖKÜLEREK YANMIŞ

Arkadaşlarından Ufuk Dersim, savcılığın cenazeyi babasına da göstermediğini belirtirken, daha önce polisin verdiği bilgilere göre Ataman’ın vücudunda yüzde 90′ın üzerinde yanıklar oluştuğu bilgisini verdi. Polis, Ataman’ın kolundaki bir dövmenin detaylı fotoğraflarını babasına göstermekle yetinmiş.

Olayı duyduktan sonra Paris’ten Lyon’a giden Dersim’e göre, Ufuk’un vücudundaki yanıklar, zift dökülerek gerçekleşmiş. Cenazenin DNA testi ardından alınması bekleniyor. Bunun da bir iki hafta sürebileceği belirtiliyor.