Beyaz Show’un 15 Ocak’taki canlı yayınında “Ayşe Öğretmen yalnız değildir” sloganı atan ve “#AyşeÖğretmenBenim” yazılı pankart açan Öğrenci Kolektifleri, eylemin ardından bir açıklama yaptı.

Yok öyle ülkenin bir yanı yangın yeriyken bir yerinde kahkahalar. Ya bitecek bu yangın ya da herkese değecek” diyen Öğrenci Kolektifleri, gerçeklerin arkasında ve barışın saflarında olacaklarını ifade ettiler.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Yok öyle ülkenin bir yanı yangın yeriyken bir yerinde kahkahalar…

Kötü başlayan bir günün yüzlerde gülümsemeyle bitmesine katkı sunmaktan mutluyuz.

Pervasızca süren savaşlar ancak kulaklar tıkanır, gözler kapanırsa katlanılabilir hale geliyor. Biz katlanmayacağız.

Boynuna kadar kana saplanmış bir savaş rejimine dur diyemeyecek kadar da onurumuz kalmazsa, yaşanacak tek bir günün bile anlamı kalmamış demektir.

Herkesi susturduklarını sandıkları anda telefonun “öteki” ucunda beliren Ayşe Öğretmeniz biz. Gerçek neyse onun arkasında, barışın saflarındayız.

Burası ucuz klavye kahramanlarının değil; suyuna, ormanına, parkına, üniversitesine sahip çıkanların memleketi. Yok öyle ülkenin bir yanı yangın yeriyken bir yerinde kahkahalar. Ya bitecek bu yangın ya da herkese değecek.

Beyazıt Öztürk’le değil bizim meselemiz. Dik durmayıp düşene bir tekme de bizim atmamıza gerek yok. Bizim derdimiz barış. Çocuklar ölmesin diye bütün kavgamız.

Aklına ve vicdanına seslenilebilen herkes gibi üniversiteliler de suça ortak olup maskaralık yapmak yerine, bu insanlık suçunun karşısına dikilmeyi tercih etti, bütün mesele bu.

Barış eğik başlarla, akreplerin arkasında sürüklenen bedenlerle, sokak ortasında bekleyen cenazelerle değil; savaş çığırtkanlarını susturarak, savaş bezirganlarını durdurarak gelecek. Enselerindeyiz.

Tüm bu yaşananlara medyanın göz kapatmasına izin vermeyeceğiz. En yenilmez olduklarını düşündükleri anda karşılarına dikileceğiz. Barış isteyen hocalarımızın gözaltına alındığı haberleriyle uyandığımız günün kapanış haberi de onlara dert olsun. Hepimiz Ayşe Öğretmeniz. Barış için direneceğiz.

Üniversiteye savaş ilan edenler bilsin. Her türlü kabulümüzdür. (Sendika.Org)