Venedik Film Festivali'nde 'Altın Aslan' ödülüne aday gösterilen 'Sivas' filmindeki köpeğin sahibi, filmin yapımcı ve yönetmeni Hüseyin Kaan Müjdeci hakkında, 'köpeğini vermediği' iddiasıyla dava açtı.

Köpeğin sahibi Erkan Çobanoğlu'nun avukatı Alpay Çağlar'ın açtığı davanın dilekçesinde, 'Çakır' adlı köpeğin filmde rol alması için tarafların Kasım 2012'de 'oyunculuk ve mali hakların devrine' ilişkin sözleşme imzaladıkları belirtildi.

Sözleşmeye göre, çekimlerin Mart-Nisan 2013'te tamamlanıp, köpeğin sağlam, yarasız ve hastalıksız şekilde teslim edilmesi gerektiği, ancak bunun yapılmadığı savunulan dilekçede, köpeğin teslim edilmesi, bunun mümkün olmaması durumunda ise 15 bin lira tazminatın faiziyle birlikte ödenmesi istendi.

CNN Türk'te yer alan habere göre Müjdeci'nin avukatı Barış Okçuoğlu ise köpeğin bir bakıcıyla birlikte müvekkiline verildiğini, daha sonra da köpeğin sahiplerince götürüldüğünü ifade ederek, "Köpek, halen dövüştürülüyor. Buna ilişkin internette görüntüler de var. Bu haksız davayı reddettirmeye çalışacağız" diye konuştu.