Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'ye gidişini protesto gösterisinin ardından bugün polis Ankara'da ODTÜ öğrencilerinin bazılarını ev baskınlarıyla gözaltına aldı.

Terörle Mücadele ekiplerinin gözaltı işlemlerini yaptığı öğrenilirken, gözaltıların Erdoğan'ın protestosuyla ilgili olduğu tahmin ediliyor. Çok sayıda gözaltı olduğu söyleniyor.

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Gökmen ise konula ilgili açıklamasında, "Üniversitemiz üzerinde bir baskı var. Biz olabildiğince yumuşak bir şekilde çözülmesini istiyoruz" diyor.

Ankara Barosu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, gözaltındakilerin sayısının şuan 12 olduğunu, ancak gün içinde bu rakamın 39'a çıkabileceğini söylüyor.

Feyzioğlu ayrıca gözaltı gerekçesinin öğrencilerin "terör örgütü adına eylem yapmak" ve "örgüte üye olmak" suçlamaları olduğunu da belirtiyor.

NE OLMUŞTU?

Başbakan Erdoğan Salı günü, Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için ODTÜ Uzay'da yapılan törene katılmak üzere üniversiteye gitmişti.

Başbakanın ziyareti dolayısıyla üniversiteye sevk edilen binlerce takviye polis, Erdoğan'ın ziyaretini protesto eden öğrencilere gaz bombaları ve tazyikli su ile sert bir şekilde müdahalede bulunmuştu.

ODTÜ'de düzenlenen gösterilere polisin sert müdahale etmesi dün de üniversitede boykotla protesto edilmişti.