ODTÜ rektörlüğü, maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği’nin sanatçılardan gelen destekle yapılacağını duyurdu.

Rektörlük daha önceki duyurusunda “Üniversitemizin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün olmadığından, 33. Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını bilgilerinize sunarız” demişti.

Şenliğin yapılmayacağı duyurusuna ilk tepki gösteren sanatçı Haluk Levent olmuştu. Levent bugün üniversitede görüşmeler yaptı.

Hiçbir maddi karşılık beklemeden hatta ses-ışık tesisatını da üstlenerek şenliğe katılabileceğini açıklayan Levent’in ardından çok sayıda sanatçı da aynı şekilde katkı vermeye hazır olduklarını duyurmuştu.

REKTÖRLE DE GÖRÜŞTÜ

Bugün ODTÜ’ye giderek önce öğrenci toplulukları temsilcileri ile görüşen ve kendisi de bu üniversitede eğitim gören Haluk Levent ilk olarak, “ODTÜ öğrenci toplulukları temsilcileri ile görüşmeler yaptım. Toplamda 4 ayrı toplulukla görüştüm. Az sonra ODTÜ rektörü ve yönetim kurulu İle görüşeceğim (sağolsunlar yemeğe davet ettiler). Son durumu buradan yazacağım.” mesajını paylaştı.

Daha sonra Rektör Mustafa Verşan Kök ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen sanatçı bu kez de, “ODTÜ rektörümüz ve yönetim kurulu İle yemekteyiz.. 1 saati aşkın toplantımız sürüyor. Az sonra hocalarımız ve ODTÜ öğrenci toplulukları temsilcileri ile hep beraber toplanacağız. Umarım her sorunu çözeriz. Son toplantıdan sonra sonucu buradan yazacağım” mesajını paylaştı.

MF’nin Avrupa Direktörü Poul Thomsen, Türkiye’nin öncelikli ihtiyaçlarından birinin Merkez Bankası’nın tam bağımsız bir şekilde çalışması olduğunu söyledi.

Washington’daki IMF Bahar Toplantıları sırasında Amerikan haber kuruluşu CNBC’ye konuşan Thomsen, “Türkiye’nin önünde bir dizi sorun var ve bunlardan biri, Merkez Bankası’nın uzun vadeli düşünerek değişen koşullara göre sürekli değerlendirme yapacak ve politikaları sıkılaştıracak şekilde tam bağımsızlığa ihtiyaç duyması” dedi.

IMF’nin Avrupa Direktörü, “Son altı-yedi ayda gördüğümüz faiz artışlarını memnuniyetle karşılıyoruz fakat Türkiye’nin Merkez Bankası’nın, para politikaları, bütçe politikası ve daha fazla şeffaflık konularında tam bağımsız şekilde çalışmasına izin verilmesi önemli” diye konuştu.

Thomsen, Türkiye ile IMF arasında görüşmeler yapıldığını iddialarını da yalanlayarak, “Türkiye ile IMF arasında bir program için hiçbir görüşme yapılmıyor” dedi.

Kaynak: Gazete Duvar