ODTÜ’te Fransa devam eden Sarı Yelekliler eylemlerinin tartışılacağı toplantı yasaklandı. Öğrencilere “güvenlik” gerekçesiyle saat 16.30’dan sonraki derslerin ve sınavların iptal edildiğini belirten e-posta gönderildi.

Fransa’da yapılan Sarı Yelekliler eylemleriyle ilgili olarak, ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nun Prof. Dr. Ayşen Uysal’ın katılımıyla 14 Aralık’ta düzenlemek istediği etkinliğe izin verilmemişti.

ODTÜ Sosyalist Fikir Kulübü’nün, bugün düzenleyeceği ve Sarı Yeleklilerin konuşulacağı “Neoliberalizmin Çıkmazı” başlıklı toplantı da Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. ODTÜ Kampüsü’ne çok sayında polis ve güvenlik görevlisi gönderildi.

Okul yönetimi tarafından, etkinlik yapılırsa polisin okula girerek etkinliği engelleyeceği söylendi. Bölümler öğrencilere “güvenlik” sebebiyle 16.30 sonrası derslerin ve sınavların iptal edildiğini belirten e-posta gönderdi.

Son olarak yarın Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenecek söyleşi de yasaklandı. Sosyalist Düşünce Topluluğu’nun SBF öğretim üyelerinden Prof. Dr. Metin Özuğurlu’nun katılımıyla yapmayı planladığı söyleşinin valilik tarafından yasaklandığı öne sürüldü.

Kaynak: Gazete Duvar