Başbakan Binali Yıldırım, bugün ODTÜ'de 5G Mükemmelliyetçilik Merkezi'nin açılışına katıldı. Yıldırım'ın gelişinden önce yerleşke TOMA'larla çevrildi, çevik kuvvet polisleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

ODTÜ öğrenci ve akademisyenleri saat 16.00'da Rektörlük önünde basın açıklaması yaparak Binali Yıldırım'ı protesto etti.

Yapılan basın açıklamasında, "Üniversitelerde bugün ne kadar muhalif unsur varsa, muhalif öğrenci ve hoca varsa hepsi hedef alınıyor. Referandum sürecinde 'hayır'ı çıkaracak bütün sesleri kesmek için, toplumsal muhalefetin en yüksek olduğu yerden bizleri vurmaya çalışıyorlar.

Hocalarımız haksızlığa karşı çıktıkları için ihraç edildiler. İhraçlara karşı ODTÜ'de bir aradayız. Bugün sırf Binali Yıldırım gelecek diye okulumuzu TOMA ve çevik kuvvet polisleriyle çevirdiler. Bizi kuşatmayla susturabileceklerini sanıyorlar. Hocalarımızla, okulumuzun emekçileriyle bir bütün olarak toplumsal muhafeleti yükselteceğiz. 'Hayır gitmiyoruz' diyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi susturamayacaklarını buradan ilan ediyoruz" denildi.