İstanbul Ataköy Marina’dan dün sabah saatlerinde 1 saat gecikmeli olarak İmralı Adası'na hareket eden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreya Önder ve Altan Tan’a, İmralı yolculuğunda İmralı Cezaevi Müdürü ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden bir yetkili eşlik etti.

MİT görevlileri ise BDP’li milletvekilleriyle birlikte gitmedi.

İmralı adasına ulaşan BDP’liler, bir süre MİT yetkililerinin adaya ulaşmasını bekledi. Mudanya Limanı’ndan yola çıkan 2 MİT görevlisinin gelmesiyle birlikte Abdullah Öcalan’la görüşme başladı.

GÖRÜŞMEYE 1 MİT YETKİLİSİ KATILDI

Radikal'in haberine göre, BDP Milletvekillerinin Öcalan ile yaptığı ve yaklaşık 3 saat süren görüşmesine adaya gelen 2 MİT yetkilisinden biri katıldı. Sızan ilk bilgilere göre olumlu geçtiği belirtilen görüşmenin ayrıntılarının, BDP yönetimince kamuoyuna aktarılacağı belirtildi.

İmralı’daki görüşmenin detaylarının ve Abdullah Öcalan’ın mesajlarının, PKK ’nin Kandil ve Avrupa’daki yöneticilerine de aktarılacağı kaydedildi.

Bu arada İmralı’dan dönen BDP heyeti, dün akşam Adana’dan İstanbul’a geçen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Yardımcısı Gültan Kışanak ile bir araya geldi. Uzun süren görüşmede, İmralı’da gerçekleşen ziyaretin detaylarının değerlendirildiği öğrenildi.