Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı Cezaevi'ndeki tutuklulardan ikisinin aileleri, yakınları görüşmek üzere İmralı Adası'na hareket etti.

Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde bulunan Şeymus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlamaz ve Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu, yakınları ile görüşmek sabah saatlerinde Gemlik'e geldi. İmralı Adası'na gitmek üzere Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelen aileler, burada yapılan resmi işlemlerin ardından Gemport Limanı'na geçerek deniz yoluyla İmralı Adası'na doğru hareket etti.

Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan ile yaptıkları son görüşmeden bu yana koşullarda bir değişiklik olmadığını belirtti ve avukatların hala görüşme gerçekleştirmelerine izin verilmemesine tepki gösterdi.

Mehmet Öcalan, "Geçtiğimiz aydan bugüne kadar, çok şey değişmedi. Basın ne kadar gündeme getiriyor bilemiyorum ama bir an önce bu adada yatan insanlar eğer hükümlülerse bile bu insanların davaları var. Dava ne kadar siyasi ise, o kadar da hukukidir. İki seneden bu yana avukatlar gönderilmiyor. Türkiye'de bun hukuk nasıl işliyor. Bir an önce avukatların oraya gitmesini bekliyor. Avukatlar katkı yapacaklar. Bu mahkumların hakkını hukukunu savunacaklar. Bu devlet hukuki bir devletse bu hukuk her yerde işletilmeli. Avukatların burada müvekkilleri vardır. AHİM'de ağabeyimin ve diğer mahkumların davaları vardır. Hukukçular gitmedikten sonra ne anlamı vardır. Bir an önce avukatların gitmesini istiyoruz" dedi.

Ailelerin akşam saatlerinde Gemlik Jandarma Komutanlığı'na dönmeleri bekleniyor. (ANF)