PKK lideri Abdullah Öcalan, 27 Temmuz 2011’den bu yana, avukatlarıyla, 5 Nisan 2015’ten bu yana da İmralı Heyeti’yle görüştürülmüyor.

DİHA’dan Çağdaş Kaplan’ın haberine göre; Öcalan’ın avukatlarının bağlı bulunduğu Asrın Hukuk Bürosu, bu kez, PKK lideri ile telefonla  görüşmek için İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak talebe, Öcalan’ın telefon görüşme hakkı konusunda “kısıtlılık kararı” olduğu belirtilerek ret yanıtı verildi.

Avukatların müvekkilleriyle görüşmek için en son 5 Nisan’da yaptığı başvuru da “gemi bozuk” denilerek geri çevrilmişti.

'HUKUKA AYKIRI BİR KARAR'

Öcalan'ın avukatı Rezan Sarıca, taleplerinin yerine getirilmesinin önünde hiçbir yasal engelin bulunmadığını belirterek, avukatlarının müvekkilleri ile ilgili haberleşme hakkı çerçevesinde telefonla görüşmelerine dönük AYM ve Yargıtay kararları bulunduğunu söyledi. Sarıca, şöyle dedi: "AYM ve Yargıtay'ın bu konuda avukat ve müvekkilinin telefon görüşmesi yapabileceğine dair kararı var. Bir kere bu hakkın kısıtlanması için öncelikli olarak kullanılabilmesi gerekiyor. Yasanın belirttiği şekilde kötüye kullanılmış olması ya da güvenlik ölçülerini ihlali gerekiyor. Ama Sayın Öcalan bu hakkı hiç kullanamadığı için böylesi iddialar ileri sürmek kabul edilebilir değil. Her yönüyle hukuka aykırı bir karar."