PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları tarafından Yunanistan hakkında açılan ve 9 Kasım’da görülecek davanın hazırlıklarında sona gelindi.

Dava kapsamında ilk olarak Öcalan’ın avukatları yarın basın toplantısı düzenleyecek. Yunanistan İlk Derece İdare Mahkemesi’nde açılan dava saat 10.00’da görülmeye başlanacak.

Davaya ilişkin basın toplantısı yarın saat 13.00’da Atina Barosu Dikigoriko Syllogo Athnas Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Toplantıya, Öcalan’ın avukatları, Öcalan’ın yeğeni ve HDP milletvekilli Dilek Öcalan da katılacak.

Avukatların basın toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan, uluslararası komplo sonucu 1999’dan bugüne tam 17 yıldır İmralı ada hapishanesinde tutulmaktadır. Günümüze kadar yarattığı ağır hak mağduriyetleri ile devam eden tutsaklık koşullarının temeli, Sayın Abdullah Öcalan’ın hukuksuz bir şekilde Kenya’dan Türkiye’ye kaçırılmasıdır. Dolayısıyla bizler Sayın Öcalan’ın avukatları olarak bu korsanlık hukukunu açığa çıkarmak için Yunanistan İlk Derece İdare Mahkemesi’nde dava açmış bulunmaktayız” denildi. (Taraf)