Time dergisi 2013 yılı ‘Dünyanın en etkili 100 kişisi’ listesini yayınladı. Dergi bu yılki listesinde PKK lideri Abdullah Öcalan’a ve Fetullah Gülen'e de yer verildi.

"TÜRK HÜKÜMETİNE KENDİSİNİ SERBEST BIRAKMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"

Öcalan’ın portresini Sinn Fein lideri Gerry Adams kaleme aldı.

Adams, Öcalan’la ilgili olarak şunları yazdı:

Kürt Lider - 65

Hayırlı Cuma Anlaşması olarak bilinen İrlanda barışı bu ay 15’inci yılını doldurdu. Bu zamanın neredeyse tamamında Kürdistan İşçi Partisi’nin kurucusu Abdullah Öcalan Türkiye’de hapisteydi. Buna karşın barışın sesi, hayatı boyunca savaştığı kişilere dostluk eli uzatmaya gönüllü bir lider haline geldi. Uzun zaman süregelen farklılıkları çözmek için alternatif yollar olduğuna düşmanları ikna etmek sabır ve diyaloga girme isteği ama en önemlisi liderlik gerektirir. Öcalan bu liderliği gösterdi. Hapiste olmasına rağmen, Kürt halkını demokrasiye, barışa ve hoşgörüye bağlayan bir yol haritası oluşturdu. “Silahları susturup fikirlerin ve siyasetin konuşması” için zamanın geldiğini savunuyor. Öcalan, “Kürt halkının mücadelesini yeni bir aşamaya getirecek bir “yeni başlangıç” istiyor. Bu siyasi aşamada “tüm halklar ve kültürler” için müzakere yoluyla eşit, özgür ve demokratik bir ülke yaratmak için çalışılacak. Kendisini liderliği ve vizyonu için tebrik ediyor, Türk hükümetine kendisini serbest bırakması için çağrıda bulunuyorum.”

"GÜLEN, MÜSLÜMAN DÜNYASINDA ILIMLAŞMANIN EN ETKİLİ SAVUNUCUSU"

Fetullah Gülen’in profilini ise Türkiye konusundaki “Crescent and Star: Between Two Worlds” kitabının yazarı Stephen Kinzer. İlgili yazı şöyle:

"Türk eğitimci ve İslami akademisyen - 71

Fethullah Gülen dünyanın en etkili dini liderlerinden biri. Pennsylvania'da yaşadığı gözlerden uzak hayatından yaydığı tolerans mesajları, O'na tüm dünya çapında birçok hayran kazandırdı.

Gülen'in müritleri tarafından kurulan okullar 140 farklı ülkede bulunuyor. Doktorlar hiçbir ücret almadan O'nun isteklerini yerine getirip zor durumda olan ülkelerde görev yapıyor.

Gülen, aynı zamanda esrarengiz bir kişilik. Kurduğu okullardan mezun olup, hükümet, yargı ve polis teşkilatı gibi kurumlarda yer edinmiş birçok müridi sayesinde Türkiye'deki etkisi çok büyük. Bu O'nu, karanlık bir kuklacı gibi gösteriyor ve Türkiye'de seveni olduğu kadar, bir o kadar da O'nu hor gören insan var.

Ama Müslüman dünyasında ılımlaşmanın en etkili savunucusu olarak, Gülen çok önemlli bir kampanya için savaşıyor."