Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan, yeğeni Dilek Öcalan ve İmralı F tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan tutuklulardan Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu 23 Aralık Pazartesi günü İmralı Adası'na giderek aile görüşü gerçekleştirdi.

Öcalan ile İmralı Adası'nda ilk kez görüşen yeğen Dilek Öcalan görüşmenin ayrıntılarını DİHA'ya anlattı.

Hem zamanın darlığından hem de ilk defa görmenin heyecanından sormak istediği birçok soruyu soramadığını belirten Dilek Öcalan, Öcalan'ın devam eden çözüm sürecine ilişkin, "Devlet heyeti ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu son görüşmelerimiz olumlu geçiyor. Görüşmelerimizin bu şekilde gitmesi şu an itibarı ile iyidir" dediğini söyledi.

Fotoğraflarının yayınlandığını bunun hakkında ne düşündüğünü Öcalan'a sorduğunu dile getiren yeğen Öcalan, "Fotoğraflar iyi çekilmiş fotolar değil. İyi çıkmamış. Ayrıca bizim arkadaşlar tarafından yayınlanmamış" dediğini aktardı.

Görüşe ilk girdiğinde Öcalan'ın kendisine zamanın az olduğunu ve oturmasını istediğini belirten yeğen Öcalan, "Başkan önceden hazır bulunuyordu. Zaten annem benden önce görüşmüştü. Ben de odaya girdim ve merhabalaştık. Başkanı ilk olarak görüyordum ama sağlık olarak çok iyi gördüm" dedi.

Daha önceki görüşmelerde görüşme yapılan odada sadece bir yuvarlak masa olduğunun söylendiğini bu sefer ise odayı ikiye bölen bir masa olduğunu ifade eden yeğen Öcalan, "Eskiden temas olanağı daha fazlaymış. Sadece ellerimizi uzatıp ayağa kalkıp selamlaşabildik" dedi.  (Evrensel, bestanuce1.com)

Öcalan'ın 5 yeni fotoğrafı yayınlandı