PKK Lideri Abdullah Öcalan, tüm Kürt halkını IŞİD'e karşı direnişe geçeye çağırdı.

Abdullah Öcalan'ın vasisi ve aynı zamanda avukatı olan Mazlum Dinç bugün Öcalan ile görüştü. 

Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Dinç, Öcalan'ın “Sadece Rojava halkı değil Kuzey ve tüm parçalardaki Kürt halkı buna göre yaşamını şekillendirmelidir. Bütün Kürt halkını topyekun bu yüksek yoğunluklu savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum” ifadelerini aktardı.

Dinç, Öcalan’ın konsolosluk rehineleri için hükümet ile IŞİD arasında yapılan müzakerelere ilişkin “Özellikle Musul rehinelerinin serbest bırakılması konusunda devlet, açıkça müzakere yürüttüğünü kamuoyuna bildirdi ama Kürt sorunu gibi derin bir sorunun çözümü konusunda müzakere sürecini başlatmaya bir türlü yanaşmamıştır” dediğini aktardı.

Öcalan’ın müzakere sürecinin biran önce başlaması gerektiği vurgusu yaptığını söyleyen Dinç, IŞİD saldırıları karşında Kürt halkına yaptığı seferberlik çağrısını yinelediğinin altını çizerek Öcalan'ın, “Diğer yandan IŞİD saldırıları konusunda da tüm halkımız özellikle devam eden yüksek yoğunluklu savaşa karşı yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. Şuan Kürdistan’da devam eden yüksek yoğunluklu savaş var. Sadece Rojava halkı değil Kuzey ve tüm parçalardaki Kürt halkı buna göre yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. Bütün Kürt halkını topyekun bu yüksek yoğunluklu savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum” dediğini aktardı. (DİHA)