PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, İmralı’ya gitmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptı.

 İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca, İbrahim Bilmez, Raziye Turgut ve Serbay Köklü müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu. Avukatlar yaptıkları başvuruyla bugün ve yarın için görüşme talep edildi. 

Avukatların 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana yaptığı 810 görüş başvurusu “Hava muhalefeti”, “Koster bozuk”, “Koster onarımda”, “OHAL” ve "5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun gereğince hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar" gerekçeleriyle reddediliyordu. 

Avukatlar Nevroz Uysal ve Rezan Sarıca, 8 yılın ardından ilk kez 2 Mayıs’ta Öcalan ile görüşme gerçekleştirmişti. O tarihten bu yana yapılan başvurulara ise ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt verilmiş değil. 

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, İmralı'daki avukat görüş yasağını 17 Nisan'da aldığı kararla kaldırdı. 16 Mayıs'ta açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de "Kısıtlama kararları kaldırıldı" açıklamasında bulunmuştu.