Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan kampanya çerçevesinde Diyarbakır’da 600 bini aşkın imza toplandı. Diyarbakır’da Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’a kadar 1 milyonu aşkın imza toplanması hedefleniyor.

Bahar Kılıçgedik'in Taraf'ta yer alan haberine göre, Barış için Öcalan’a Özgürlük Platformu tarafından başlatılan “Öcalan’a Özgürlük” imza kampanyası hakkında BDP Diyarbakır İl Örgütü, basın toplantısı düzenledi. BDP Diyarbakır İl Örgütü binasında yapılan toplantıda konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu, 15 Şubat’ta sürecinde başlatılan kampanya çerçevesinde il kapsamında imza toplanmaya devam ettiğini ifade etti. Bu kampanya çerçevesinde 15 Şubat’ta Batıkent Meydanı’nda üç günlük halk kürsüsü kurulduğunu, yürüyüşler yapıldığını aktaran Mamedoğlu, “Biz Diyarbakır İl Örgütü olarak önümüze 1 milyon 200 bin imza toplayacağımızı açıklamıştık.

Bu kapsamda ilçe örgütlerimizle birlikte 600 bini aşkın imza topladık. 4 Nisan’a kadar bu kampanyayı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. Mamedoğlu, bu kapsamda tüm herkesi imza kampanyasına destek olmaya çağırdı. Ardından konuşan Çınar Belediye Eş Başkan adayı Rukiye Eryılmaz, BDP’li kadınlar olarak bu kampanyaya destek olduklarını ifade ederek tüm kadınları Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için imza vermeye çağırdı.