İmralı Özel Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan ile 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana "gemi bozuk" ve "hava muhalefeti" avukatların görüşmeleri engellenirken, dün Cezaevi İdaresi tarafından Asrın Hukuk Bürosu aranarak, aileler başvuru yaptığı takdirde görüşmenin yapılabileceği bildirildi. Bunun üzerine dün akşam saatlerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile PKK davasından İmralı'da tutulan Şeyhmus Poyraz ile Cumali Karsu'nun kardeşleri görüşme için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru gerçekleştirdi.

Görüşme başvuruları kabul edilen Mehmet Öcalan, Felek Cızlamaz ve Pervin Oduncu, sabah saatlerinde Gemlik'e giderek, burada yapılan işlemlerin ardından İmralı'ya hareket etti.

Abdullah Öcalan 5 ay 26 gündür avukatları ile görüşemezken, en son 12 Ekim 2011 tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşme gerçekleştirmişti.

ÖCALAN GÖRÜŞE ÇIKMADI

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden bu sabah görüşme yapmak üzere İmralı'ya giden Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde kalan PKK'li Şehmuz Poyraz'ın kızkardeşi Felek Cızlaşmak ve Cumali Karasu'nun kızkardeşi Pervin Oduncu Ada'dan döndü.

Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından Mehmet Öcalan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öcalan, gazetecilerin 'görüşme nasıl geçti' sorusu üzerine, "Cezaevi müdüründen aldığımız bilgiye göre, yazı gelmiş. Abdullah Öcalan şöyle bir yazı yazmış: 'Burası çok hassastır. Görüşe çıkmamız uygun değil'. Bizim orada olan bitenlerden haberimiz yok. Müdürün bize verdiği bilgi bu kadar" yanıtını verdi.

Gazetecilerin, 'Abdullah Öcalan sizinle görüşmek istemedi mi' sorusu üzerine Öcalan, "Evet, müdürün bize söylediği bu" dedi.

Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Mehmet Öcalan, ağabeyinin müdüre söylediği "Süreç çok hassas bir süreçtir. Görüşe şu aşamada çıkmamız uygun değildir. Her şey birbirine karışmıştır. Görüşe çıkmayacağız" sözlerini yineledi. Öcalan, "Müdürün bize söyledikleri bu kadar. Biz başka bir şey bilemiyoruz. Orada olup bitenlerden hiç haberimiz yoktur" dedi.

Mehmet Öcalan, "Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"Süreci tam olarak bilemiyorum. 35-40 tane avukatı vardı. Onlar da tutuklanmıştı. Yani avukatları götürmüyorlar. Zannederim aileleri götürüyorlar. Süreci tam bilemiyorum ama süreç biraz karışık. Biz üç dört hafta önce başvurumuzu yapmıştık görüş için bu Perşembe için bize haber geldi. Biz geldik, görüş yapılmadı."

Mehmet Öcalan ve diğer tutuklu yakınların daha sonra özel araçla Gemlik jandarma komutanlığından ayrıldılar.