Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan ve dayısı Süleyman Arslan, İmralı'dan döndü.

Görüşmenin yarım saatle sınırlandırılmasına tepki gösteren Süleyman Arslan, gazetecilerin Öcalan'ın bir mesajı var mı diye sorması üzerine, "Bize dedi ki barış süreci böyle olursa elimi çekerim" ifadesini kullandı.

Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan ve dayısı Süleyman Arslan ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ndeki tutsaklardan Şeyhmus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlamaz ve Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu, İmralı Cezaevi'nde yakınlarıyla gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldi.

Burada görüşmeye ilişkin açıklama yapan Öcalan'ın dayısı Süleyman Arslan, "1500 km yol geldim, yarım saat görüş yaptırdılar. Bizim hakkımızı yiyorlar. Barış süreci nasıl olacak. 40 seneden sonra ilk defa görüyorum, barış süreci böyle olmaz. Biz 1500 km yoldan gelmişiz, bize yarım saat görüş yaptırıyorlar" dedi.

Gazetecilerin Öcalan'ın bir mesajının olup olmadığını sorması üzerine Arslan, "Bize dedi ki barış süreci böyle olursa elimi çekerim" dedi.

Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan ise, "Yeter artık hapisten çıksın, artık dayanmıyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi." Kendisinin sağlık sorunları olduğu için 3 yıldır görüşe gelemediğini belirten Fatma Öcalan, "Normal bir yerde olsa kara yolundan gelip görüşümüzü yapardık. Kapalı yerde insan dayanmaz, biz yarım saat dayanamadık. Bunun son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Fatma Öcalan, görüşmede daha çok aile içi konuları konuştuklarını söyledi. Açıklamanın ardından aileler, buradan özel araçla İstanbul'a dönmek üzere yola çıktı. (ANF)