Gezi Parkı protestolarına müdahale eden çevik kuvvet polislerinin başındaki emniyet amiri E.A., polisi çeken gazetecilere öfkelenerek, “Polisi çekmeyin, basın yazıyor ‘polis gazı attı’ ne yapalım osurayım mı?” diyerek, osurma işareti yapmıştı. Bu sırada çekilen video görüntüleri ile kamuoyuna yansıyan E.A. 'orantısız şiddet ' konusunda ifade verdi.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre 'orantısız güç ve gaz kullanımı'nı soruşturan müfettişler E.A.'yı ifadeye çağırdı. Emniyet amirinin ifadesinde, “3 gündür ayaktaydım. Sürekli polisi çekiyorlardı. Bir an kendimi kaybettim, istemediğim bir hareketi yaptım” dediği öne sürüldü.

Gezi Parkı protestolarına müdahale eden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli emniyet amiri E.A., eylemlerin durulduğu bir anda kendilerini çeken basın mensuplarıyla tartışmaya girdi. Bu sırada gazetecilerin kameraları kayıttaydı. Sosyal paylaşım sitelerine düşen görüntüler izlenme rekoru kırdı. Görüntülerde, emniyet amiri, kimlik sorduğu gazetecilere, “Artık polisi çekmeyin, polisi çekmeyin ya, göstericileri çek” diyerek eylemcilerin kurduğu barikatı gösterdi ve “Burayı çek” dedi.

Bu sırada da gaz maskesini barikata fırlattı. Görüntüyü kaydeden gazeteciye tehditler savurarak sinirlerine hakim olamadığı görülen emniyet amiri, “Polis günah keçisi mi? Çıldırttınız adamı. Basın yazıyor, ‘polis gaz attı’ ne yapayım, osurayım mı, Silah mı kullanayım, ne yapayım? dedi. Görüntülerin internete düşmesinin ardından müfettişler, önceki gün emniyet amirini ifadeye çağırdı. Emniyet Amiri ifadesinde, “3 gündür ayaktaydım. Yorgunluktan bitap düşmüştüm. Olayların durduğu anlarda bile sürekli, ısrarla polisi çekiyorlardı. Sinirlendim, bir an kendimi kaybettim. İstemediğim bir hareketi yaptım” dediği öne sürüldü. Müfettişler, olayı disiplin dışı bir hareket ve konuşma olarak değerlendirirse, emniyet amiri hakkında idari soruşturma açılabilecek.