Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde Yeni Turan Mahallesi Fırat Sokak'taki evlerinin kapısına çıktıkları esnada polislerce "bombaatar" diye tabir edilen silahla üzerlerine bomba atılması sonucu yaralanan Faysal Çakar (50) ve 7 yaşındaki oğlu C.Ç saatler sonra hastaneye kaldırıldı.

Bombanın hemen yanlarında patlaması sonucu kanlar içerisinde uzun süre sokak ortasında kalan ve yakınları tarafından sokakta bulunan bir eve götürülen yaralılar, polisin sokağı rastgele taraması nedeniyle 1 saati aşkın bir süre boyunca ev içerisinde bekletildi ve sokak başında bekleyen ambulansa yetiştirilemedi.

BABA ÇAKAR'IN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Polisin saldırılarını durdurmasının ardından yakınları tarafından battaniyeye sarılarak ambulansa götürülen yaralılar, buradan Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bomba parçalarının ayaklarına isabet ettiği 7 yaşındaki C.Ç.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ayakta tedavi edildiği öğrenilirken, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan baba Çakar'ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve acil serviste tedavi altına alındığı belirtildi. Yaralıların bulunduğu Devlet Hastanesi de polis ablukasına alındı.

POLİS EV VE SOKAKLARI RASTGELE TARIYOR

Öte yandan ilçenin birçok mahallesine saldırılarını yoğunlaştıran polis, onlarca yurttaşın bulunduğu Barış Mahallesi'ndeki Küme Sokağı'nı rastgele taradı. Yurttaşların kendilerini son anda evlerine ve sokak aralarına atması sonucu ölen ya da yaralanan olmadı. Mor Yakup Mahallesi'nde bulunan Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan polis, bu binaların hemen karşısında bulunan Karakaş ailesine ait evi rastgele taradı. Kurşunların camlardan içeri girdiği evde yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi. (Evrensel)