Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde 5. kez ilan edilen ve 4 gün süren sokağa çıkma yasağında özel hareket polisleri tarafından katledilen, cenazeleri günlerdir de ailelerine teslim edilmeyen Fehime Aktı, Mahsum Akdoğan, Hakan Doğan, Mehmet Emin İnan ve Cudi Teber, on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı.


Cenaze için Newroz Alanı’nda bir araya gelinerek Hacılar Mezarlığı’na yüründü. Yürüyüş boyunca “Katil AKP”, “Şehid namirin” ve “Bijî berxwedana Nisebinê” sloganları atıldığı duyuldu. Cenazelerin üzerine sarı, kırmızı, yeşil renkli Kürt bayrağı sarıldı. Yürüyüşe HDP milletvekilleri Mizgin Irgat, Ali Atalan, Berdan Öztürk ile Mardin bölgesi belediye eş başkanları, Barış Anneleri, KJA ve STK temsilcileri de katılım sağladı.

Yürüyüşün başlamasıyla birlikte Nusaybin halkı da evlerinden sokaklara akın etti. 27 Mayıs Caddesi’nde binlerce kişi yürüyüş kortejine katıldı. Geçtiğimiz yıl Kobanê’de DAİŞ’le girdiği çatışmada yaşamını yitiren Viyan Peyman’ın Kobanê ağıdının seslendirildiği yürüyüşte bazı gençler, akrep tipi zırhlı araçların kitlenin yanından geçtiği sırada tekme ve yumuklarla öfkesini gösterdi.

Alkış, slogan ve zılgıtlarla mezarlığa ulaşan kitle alana sığmadı. Defin işlemi sırasında Çerxa Şoreşê marşı hep bir ağızdan söylendi. Saygı duruşu ve defin işlemlerinin ardından kitle Devrim Mahallesi’ndeki taziye evine geçti. (Sendika.org)