Mardin Nusaybin'de, Abdulkadir Paşa Mahallesi Umut Caddesi'nde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Havin Güneş (3) ve Fatih Güneş (5) hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kardeşler için bugün cenaze töreni düzenlendi.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Mardin Milletvekilleri Erol Dora ve Mithat Sancar ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve HDP PM üyesi Ali Ürküt’ten oluşan HDP heyeti Nusaybin’deki referandum programını iptal ederek cenaze törenine katıldı.

Baydemir törende şunları söyledi:

"Bugün bu toprakların üzerinden büyük bir bela ve zulüm var. Zulüm ve bela nedir? Zulüm ve bela bu iki günahsız sabinin katledilmesidir. Bu iki sabinin mahşerde ailesine ve halkına su taşıyacaklarına inanıyorum. Ya Rabbim aileye bir sabır ver. Ya Rabbim bu zulmü kabul etme. Ya Rabbim kim ki bu topraklara zulüm yapıyorsa, kim ki anneleri öldürüyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa onların ağzına gem vur. Zulümlerini bu toprakların üzerinden çeksinler. Akıbetleri de bütün zalimlerin akıbetleri gibi olsun. Ailemize, halkımıza başsağlığı diliyoruz. Buna sebep olanların yargılanması için elimizde geleni yapacağız."