Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Duruca Mahallesi kırsalında Abdullah Ö., Fikret Ö. ve Nusrettin Ö. çobanlara saldırı gerçekleştirdi. 

Saldırıda bacağından vurulan çoban Sılhadin İpekten’in kaldırıldığı hastanede kısa bir süre tedavi edilerek taburcu edildiği ve sakat kalma ihtimali olduğu öğrenildi.

Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir köy sakini, doktorların tehdit edilerek İpek’in kesici bir aletle yaralandığına dair rapor hazırlandığını vurguladı. 

‘HASTANE RAPORU KESİCİ ALET OLARAK YAZILDI’

Köylerinin 8 bin nüfusa sahip olduğunu ve köy sakinlerinin 6 bine yakın hayvanının bulunduğunu ifade eden köy sakini, çobanların hayvanları otlatmak üzere gittikleri arazide 3 yerde pusu kurulduğu ve bacağından vurulan İpek’le birlikte iki kişinin daha olay yerinde olduğunu belirtti. Köy sakini, ateş eden kişilerin  Sılhadin İpekten'i bacağından vururken birkaç küçükbaş hayvanı da doğrudan ateş açarak öldürdüğünü belirtti. 

Bir hafta önce gerçekleşen bu olayın, bugün akşam saatlerinde ortaya çıkmasının nedeninin ise, yukarda isimleri bulunan kişilerin basını tehdit etmesinden dolayı olduğunu ileri süren köy sakini, bir hafta boyunca hayvanlarını otlatmaya götüremediklerini vurguladı. 

‘OLAY BİR HAFTA ÖNCE YAŞANDI’

Saldırıyı gerçekleştiren Abdullah Ö., Fikret Ö. ve Nusrettin Ö.’nün Nusaybin merkezde yaşadıklarını, topraklarının ellerinden alınmak istediğini vurgulayan köy sakini, topraklarının 200-300 bin TL'ye yörüklere kiraya verildiğini öğrendiklerini söyledi. 

Olay sonrası köylülerin Nusaybin merkezde birini darp etmesiyle 9 kişinin tutuklandığını ifade eden köy sakini, olay günü 3 kişinin ateşli silah kullanmasına rağmen bir kişinin tutuklandığını söyledi.