15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile ihraç edildikten sonra ‘işimi geri istiyorum’ talebiyle grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için dayanışma platformu kuruldu.

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevi bugün 119’uncu gününe girerken, siyasi partiler, sendikalar, demokrasi ve kitle örgütlerinin yer aldığı “Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu”, kuruluşunu deklare etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde yapılan basın toplantısında platform adına Zarife Çamalan açıklama yaptı. Çamalan, cezaevinde tutuklu bulunan Nuriye ve Semih’in sesleri olmak ve taleplerinin kabul edilerek serbest bırakılmalarını sağlamak için mücadele edeceklerini belirtti.

‘BU GİDİŞE DUR DİYECEĞİZ’

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan KHK’ler ile binlerce kamu emekçisinin ve eğitimcinin ihraç edilerek işsiz bırakıldığını, yüzlercesinin ise tutuklandığını hatırlatan Çamalan, hak savunucuları olarak cesaret ve kararlılıkla bu gidişata “dur” diyeceklerini ifade etti.

Gülmen ve Özakça’nın tüm emekçiler için direndiklerini söyleyen Çamalan, “Hakları ellerinden alınmış, bir gecede işsiz, geleceksiz bırakılmış; açlığa ve onursuzluğa terk edilmiş bütün kamu emekçileri için direniyorlar. Her türlü hak arama ve itiraz yolu kapatılan bir ülkede, tüm emekçilerin haklarının verilmesi için direnme haklarını kullanıyorlar. Siyasal iktidar, açlık grevi yapan Nuriye ve Semih’e saldırdı ve onları tutukladı. Onlar haklı talepleri için başlattıkları açlık grevine, bulundukları zor koşullarda, hapishanede devam etmekteler” dedi.

YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Öte yandan, ‘Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu’nun taleplerinin açık olduğunu ve bu dayanışmanın zamanla büyüyeceğini belirten Esra Özakça ise, açlık grevinin 120’nci günü olan yarın (Perşembe) Selanik Caddesi’nden Sakarya Caddesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştireceklerini bildirdi.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu’nda yer alan kurum, siyasi parti, demokrasi ve kitle örgütleri, insan hakları örgütleri ve sendikaların isimleri şöyle:

“Alınteri, AKA- DER, Devrimci Parti, Devrimci Proleterya, Emekçi Hareket Partisi, Halk Cephesi, Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi Ankara İl Örgütü, İnsan Hakları Derneği Ankara Şube, Kaldıraç, Kamu Emekçileri Cephesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Sosyalist Dayanışma Platformu, Sosyalist Emekçiler Partisi, Türkiye Komünist Partisi.”

(Kaynak: Dihaber)