Son günlerde Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılacağı iddia edilirken, Saadet Partisi yöneticisi Ali Aktaş'ın yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

Aktaş, Numan Kurtulmuş ve Oğuzhan Asiltürk'ün ittifak için defalarca kez bir araya geldiğini ve bu durumdan kimsenin haberinin olmadığını savundu.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Aktaş'ın sözleri şöyle:

"Saadet Partisi tabanının haberi yok ama Numan Kurtulmuş son süreçte defalarca Oğuzhan Asiltürk ile görüştü. Numan Kurtulmuş, Asiltürk'ün ittifaka katılma kararında mutemet aracı konumdaydı. Saadet seçmeni aşağıda Numan beyi "Erbakan’a ihanetle" suçlarken bu görüşmeler sürüyordu.

2010'da olaylı kongre sonrası Erbakan hoca konutunda bir gruba "Numan buraya gelecek ve konuşacağız" derken birden ayağa kalkıp "O, kongre kararı almadan buraya gelemez ve sen onunla görüşemezsin" diye bağıran Asiltürk, Erdoğan'ın yanında saf tutmak için Kurtulmuş ile görüştü.

Bir kısım insana, "Tayyip beyden 3 bakanlık alacağız, Meclis'te grup kuracağız" denilerek ittifaka ikna süreci sürdürülüyor. Bu yapılan "at pazarlığı" Milli Görüş'ün haysiyetini pazara çıkartmaktır. Böylesi bir ittifak Saadet Partisi'nin davasını yok edecek bir cinayet girişimidir."