Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yayınladığı nükleer enerji tanıtım filminde Türkiye'nin Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve UNESCO ödüllü bilim kadını Prof. Dr. M. Bilge Demirköz' de yer aldı.

Prof Dr Aziz Sancar'ın çekimleri Kuzey Carolina'nın Raleigh kentinde (Dorton Arena ve James Hunt Kütüphanesi) gerçekleştirilirken Prof Dr Melahat Bilge Demirköz'ün çekimleri Ankara'da TAEK'te ve İstanbul'da Beyazıt Kütüphanesi ile Cağaloğlu Lisesi'nde, diğer çekimler ise yine İstanbul'da çeşitli mekanlarda gerçekleştirildi.

'Güç nedir' sorusuyla başlayan videoda Aziz Sancar, bu soruya "bugünden yarını şekillendirmektir" yanıtını verirken UNESCO Ödüllü Bilim Kadını Prof. Dr. M. Bilge Demirköz'ün yanıtı "Geleceği planlamak için daha fazla enerji üretmektir" oluyor.

Videoda, "Uzay çalışmalarında bayrağımızı dalgalandırmak için, güçlü bir Türkiye için Türkiye, enerjide nükleer güç istiyor" ifadesine de yer veriliyor. 

Akkuyu NGS'nin temel atma töreni bugün gerçekleştirilecek. Çevre örgütleri ise tepkili. NGS'ye açılan dava devam ediyor. Atıkların bertarafı ise sorun olarak duruyor.