İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnafın dükkanının camına kar topu gelmesini bahane ederek saldırması sonucu bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün davasının beşinci duruşması görüldü.

İstanbul Anadolu Adliyesi 5 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu sanık Serkan Azizoğlu’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi karar vermek üzere davayı 27 Mayıs 2016 tarihine erteledi.

İstanbul Kadıköy Yeldeğirmeni'nde kartopu tartışması sonrası çıkan kavgada kartopunun camına isabet ettiği esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin, sanık Serkan Azizoğlu'nun "kasten adam öldürmek", Nazım Coşanar'ın ise "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

'BIÇAĞI KALBİNE SAPLADI'

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, olay tarihinde Nuh Köklü ve arkadaşlarının kartopu oynadığı ve kartopunun tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'nun camına isabet ettiğini belirtti.

Camda herhangi bir zarar oluşmamasına rağmen Azizoğlu'nun, "O cam kaç para biliyor musunuz lan", "Hepinizi öldürürüm" diye bağırıp küfrettiği ifade edilen mütalaada, sanığın daha sonra dükkânından elinde bıçakla çıkıp bu kişilere savurduğu anlatıldı.

Yaşanan kavgada bıçağın yere düştüğü ve şikâyetçi Emrah Elhan'ın bıçağa basarak sanığın almasına engel olduğu ifade edilen mütalaada, tutuksuz sanık Nazım Coşanar'ın Elhan'ı tutup çektiği kaydedildi. Mütalaada yaşanan bu durum üzerine Serkan Azizoğlu'nun bıçağı aldığı ve Nuh Köklü'nün kalbine sapladığı belirtildi.

TUTUKSUZ SANIĞA BERAAT TALEBİ

Mütalaada Serkan Azizoğlu'nun Nuh Köklü'yü bıçakla öldürdüğü belirtilerek "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması, diğer şikâyetçilere karşı işlendiği belirtilen "silahla tehdit", "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" ve "hakaret" suçlarından da ayrıca cezalandırılması talep edildi. Tutuksuz sanık Nazım Coşanar'ın ise "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçunu yardımcı olma kastıyla hareket ettiğine dâir kesin bir delil olmadığını belirten savcı, Coşanar'ın beraatına karar verilmesini talep etti.

CEZAİ EHLİYETİ TAM

Bu arada, geçtiğimiz gün gelen Serkan Azizoğlu’nun Adli Tıp raporunda cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilmişti.

Raporda, şu ifadelere yer verilmişti: “Sanığın suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızası olduğuna dair bir tıbbi bulguya rastlanmadığı, bu duruma göre Serkan Azizoğlu’nun 17 Şubat 2015 tarihinde sanığı bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu oybirliği ile mütalaa olunur.”