Soner Aydın/ MERSİN 

Geçtiğimiz günlerde medyada çıkan “Öğretmene Facebook sürgünü” başlıklı haberin ardından Eğitim-Sen Mersin Şubesi konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada Müdür Yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağı aktarıldı.

Mersin Nevit Kodalı Güzel Sanatlar Lisesi’nde resim öğretmeni Zehra Gürler sosyal medyada yer alan ancak birçoğu kendisine ait olmayan paylaşımlar nedeniyle Mut’a sürgün edilmişti. 2013’te Gezi Parkı eylemleri sırasında Güler’in arkadaşlarının Facebook hesapları incelenmiş ve Gürler’ ait olmayan birçok paylaşım kendisine aitmiş gibi gösterilmişti. Öte yandan soruşturmayı yürüten iki müfettiş hakkında da ‘Yeteri kadar ceza verilmediği’ gerekçesiyle dava açıldığı belirtildi.

‘ARKADAŞLARININ PAYLAŞIMI İNCELENMİŞ’

Konuyla ilgili Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu bir açıklama yaparak Zehra öğretmenin sürgün edilmesini sert bir dille kınadı. Gezi Parkı eylemlerinin bir halk direnişi olduğunu ve polisin sert tutumu nedeniyle gençlerin yaşamını yitirdiğini dile getiren Muşlu, “Gezi Parkı eylemleri sırasında bir STK’ya olduğu gibi Eğitim-Sen’de örgütlü birçok öğretmene de dava açıldı. Cuma Ağırağaç isimli dedektifliğe özenmiş bir müdür yardımcısı Zehra öğretmenin Facebook’ta arkadaş olmamasına rağmen dışarıdan sayfasına girerek paylaşımlarının çıktısını almış. Bununla yetinmeyip arkadaşlarının da sayfalarını kontrol etmiş ve bazı hesaplardan NÜ resimler alarak şikâyette bulunmuş” dedi.



‘KES-KOPYALA-YAPIŞTIR’


Müdür yardımcısının, Zehra öğretmenin hem Gezi Parkı eylemlerinin destekçisi hem arkadaşlarının paylaştığı NÜ resimler üzerinden ahlak dışı paylaşımlar yaptığı iddiası ile şikayette bulunduğunu dile getiren Muşlu, “Şikayetin sonucunda 2013 Haziran ayında bir soruşturma açılmış. Soruşturmanın ardından paylaşımlar ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmiş ve cezaya yer bulunmadığı şeklinde bir karar alınıyor. Ancak bu karar Müdür Yardımcısını tatmin etmiyor. Ve bu işin peşine bırakmıyor. Başka insanların yaptığı paylaşımları çıktı olarak arkadaşımızın sayfasına yapıştırarak yeninden şikâyet ediyor. Bunun üzerine yeni bir müfettiş grubu oluşturuluyor ve bir kınama cezası veriliyor” ifadelerini kullandı.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ’

Bunun üzerine Zehra öğretmenin Mut’a sürgün edildiğini aktaran Muşlu, “Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Öncelikle ortada ahlaki bir sorun var. Öce arkadaşımızın Facebook sayfasına ardından ise arkadaşlarının sayfasına girilip çıktılar alınıyor ve arkadaşımız sorumlu tutulmaya çalışıyor. Bu da yetmeyince başka yerden alınan çıktılar arkadaşımızın sayfasından alınan çıktılara yapıştırılıyor. Bu en başta ahlaki bir sorundur. Bundan öte eğitim emekçilerine yönelik bir sindirme ve baskı politikalarıdır. Bu dedektif gibi hareket eden Müdür Yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Gerekli davaları açacağız” şeklinde konuştu.

(Demokrat Haber)