Gazeteciler Nadire Mater, Tuğrul Eryılmaz, Yıldırım Türker, Faruk Balıkçı ve Veysi Altay ifade vermek için Çağlayan Adliyesi’ne gitti.

Özgür Gündem'in 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına destek verdikleri için haklarında "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Nadire Mater, Tuğrul Eryılmaz, Yıldırım Türker, Faruk Balıkçı ve Veysi Altay ifade vermek için Çağlayan Adliyesi’ne gitti. 

Meslektaşları ve hak savunucuları da gazetecilere destek olmak için Adliye’ye geldi.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasının ardından haklarında soruşturma başlatılan 5 isim avukatlarıyla birlikte ilgili savcılığa çıktı.

Ancak saat 10.00’da alınması gereken ifadeler alınmadı.

“BUNDAN SONRA İFADELER EMNİYETTE ALINACAK”

Müvekkilleri ile birlikte savcılığa gittiklerini fakat savcının odasında bulunmadığını belirten avukat Meriç Eyüboğlu, savcı yardımcısının “Bundan sonra ifadeler emniyette alınacak” dediğini aktardı.

Eyüboğlu, “Savcının sabah ifadeye çağırıp şimdi bu şekilde karar verilmesini anlamış değiliz” dedi.

SAVCI GELMEYİNCE ADLİYEDEN AYRILDILAR

Gazetecilerin avukatları savcının yeni uygulamayı yüzlerine beyan etmesi gerektiğini belirterek, bekleyişe geçti, fakat savcı gelmediği için görüşme gerçekleşmedi. Bunun üzerine gazeteciler ve avukatları adliyeden ayrılma kararı aldı.

Avukatlar ve gazeteciler savcılığın bulunduğu katta duruma ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

Avukat Meriç Eyüpoğlu, bundan sonra ifadelerin savcılıktan emniyete yazılacak talimat yazısı ile emniyette alınacağı yönünde bir uygulamaya geçildiğini söyledi.

Eyüpoğlu, “Prosedür bundan böyle bu şekilde ilerleyecek. Buraya gelip bütün işlemler tamamlandıktan sonra böyle bir prosedürün işlenmesine ilk kez tanıklık ediyorum. Bu dayanışmayı Emniyet’te de görmek isteriz” dedi.